Tort Pavlovej

  • wyświetlono: 339 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Delikatny tort Pavlovej ze śmietaną i owocami

larua
  • 120min

Składniki

Beza: 8 białek, 8 łyżek cukru
Bita śmietana: 350 ml śmietany kremówki, pół szklanki cukru
Owoce: mandarynki, pomarańcze, granat, banan

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tort Pavlovej

  • 1. Białka ubić z cukrem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Na blasze rozłożyć papier, a na nim ubite białka. Piec przez około 30-35 minut. Ostudzić. Ubić śmietanę wraz z cukrem. Na przestudzoną bezę ułożyć śmietanę i owoce

Porady

Śmietanę rozkładać tylko na ostudzony blat bezowy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakibezapomarańczabananowocemandarynkagranat
 

Komentarze

Podobne przepisy

tort

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tort

Smaczny i łatwy w wykonaniu torcik.

Odjazdowy tort

Dodane przez: Didle123

Tort

Tort idealny dla osób które lubią...

tort wojskowy

Dodane przez: ulapitrus

tort

ten tort zrobiłam dla siostrzeńca

TORT ŚMIETANOWY

Dodane przez: aniam94

TORT ŚMIETANOWY

Tort jest lekki i pyszny. Można...

Tort Szwarcwaldzki

Dodane przez: bogusia82

Tort Szwarcwaldzki

Bardzo smaczny i efektowny tort...

Tort Tęczowy

Dodane przez: Kloruś

Tort Tęczowy

Tort jest pyszny lekki i niezbyt...