Tęczowy wiosenny sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Szybki serniczek na poprawę humoru. Pełen pysznych smaków i kolorów. Każdy go uwielbia! Zrazem coś dla oka jak i żołądka :)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 60 dag sera białego
    4 galaretki (agrestowa, truskawkowa, pomarańczowa, gruszkowa)
    3 banany
    Opakowanie biszkoptów okrągłych
    3 cukry wanilinowe
    12 łyżek cukru zwykłego
    Sok z cytryny
    9 dag margaryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tęczowy wiosenny sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser dzielimy na 3 części po 20 dag.
  • 2. Ciasto I (ser truskawkowy): Rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 1 szklance wrzącej wody. Do malaksera wrzucamy 20 dag sera białego, cukier wanilinowy, 4 łyżki cukru zwykłego, 3 dag margaryny i łyżeczkę soku z cytryny. Po przestygnięciu galaretki wlewamy ją również do malaksera i miksujemy do jednolitej masy. Następnie w tortownicy o średnicy 24cm, bądź jak w moim przypadku w rondlu układamy na dnie biszkopciki i na nie wylewamy ser truskawkowy. Wkładamy do lodówki aby zastygł i robimy kolejne dwie porcje sera z galaretką agrestową i pomarańczową.
  • 3. Po drugiej warstwie sera agrestowego należy dalej wyłożyć tortownicę (rondel) biszkopcikami.
  • gotowy sernik 4. Po zastygnięciu trzech warstw kroimy banany w talarki, kropimy sokiem z cytryny aby nie ściemniały i zalewamy tężejącą galaretką gruszkową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować