PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Tęczowy wiosenny sernik na zimnohttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/28/e23b5553c637183889121a41a987089525dfbbe4.jpeg29312088http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/teczowy-wiosenny-sernik-na-zimno-1
60 dag sera białego
4 galaretki (agrestowa, truskawkowa, pomarańczowa, gruszkowa)
3 banany
Opakowanie biszkoptów okrągłych
3 cukry wanilinowe
12 łyżek cukru zwykłego
Sok z cytryny
9 dag margaryny
Sposób przygotowania przepisu:
Tęczowy wiosenny sernik na zimno
1.
Ser dzielimy na 3 części po 20 dag.
2.
Ciasto I (ser truskawkowy): Rozpuszczamy galaretkę truskawkową w 1 szklance wrzącej wody. Do malaksera wrzucamy 20 dag sera białego, cukier wanilinowy, 4 łyżki cukru zwykłego, 3 dag margaryny i łyżeczkę soku z cytryny. Po przestygnięciu galaretki wlewamy ją również do malaksera i miksujemy do jednolitej masy. Następnie w tortownicy o średnicy 24cm, bądź jak w moim przypadku w rondlu układamy na dnie biszkopciki i na nie wylewamy ser truskawkowy. Wkładamy do lodówki aby zastygł i robimy kolejne dwie porcje sera z galaretką agrestową i pomarańczową.
3.
Po drugiej warstwie sera agrestowego należy dalej wyłożyć tortownicę (rondel) biszkopcikami.
4.
Po zastygnięciu trzech warstw kroimy banany w talarki, kropimy sokiem z cytryny aby nie ściemniały i zalewamy tężejącą galaretką gruszkową.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze