Tatar z wędzonego łososia i awokado

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

Połączenie wędzonego na zimno łososia z awokado podkręcone kaparami i ogórkiem kiszonym sprawdziło się. Smacznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g wędzonego łososia na zimno
    2 łyżki kaparów
    1 średni kiszony ogórek
    pęczek koperku
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 awokado
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    sos winegret
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar z wędzonego łososia i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar z wędzonego łososia i awokado 1. Łososia i ogórka pokroiłem w kostkę. Kapary posiekałem na cząstki. Koperek opłukałem, osuszyłem, drobno posiekałem. Awokado obrałem, pokroiłem w kostkę, skropiłem sokiem z cytryny. Przygotowałem sos vinaigrette.
    Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem szczyptą soli, pieprzem, dodałem łyżkę śmietany, bardzo delikatnie wymieszałem.
    Tak przygotowanym tatarem napełniłem obręcze ułożone na półmisku. Po usunięciu ich udekorowałem tatara częścią pokrojonego awokado.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować