Tarta z serem i brzoskwiniami na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg ucieramy z cukrami, jajami, mąką lub budyniem i masłem.
Foremkę do tarty ( u mnie o średnicy 26 cm) smarujemy tłuszczem, wykładamy ciastem (okrawki, które nam zostaną są naprawdę niewielkie).
Ciasto nakłuwamy widelcem.
2.Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na plasterki.
Masę serową wykładamy na ciasto, wygładzamy wierzch, układamy owoce.
3.Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (funkcja grzania góra - dół) i pieczemy około 25 - 30 minut (brzegi ciasta muszą się zezłocić).
Porady
Ciasto schładzamy przy uchylonych drzwiach piekarnika, potem wyjmujemy na blat, schładzamy całkowicie.
Komentarze