Tarta z gruszką, camembertem i miodem

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

To naprawdę smaczna, nietypowa i oryginalna tarta:). Gruszka, miód i camembert tworzą zgrany team. Całość jest słodka a charakteru dodaje camembert. Mniam!

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Ciasto na tartę:
    100g zimnego masła
    200g mąki pszennej
    1 jajko L
    1/2 łyżeczki soli

    Dodatki:
    50g masła
    2 gruszku
    1 ser camembert
    4 łyżki płynnego miodu
    rukola
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Tarta z gruszką, camembertem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło kroimy na kawałki, łączymy z mąką, jajkiem i solą. Wyrabiamy rękoma do powstania zbitego, gładkiego ciasta. Po tym czasie wałkujemy, wykładamy do formy (np. tortownica lub naczynie do tarty), nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni.
  • 2. Gruszki cienko kroimy, smażymy do zarumienienia na rozgrzanym maśle. Ser camembert kroimy w kostkę. Gruszki i ser układamy na tartę, pieczemy przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika na wierzch kładziemy rukolę, polewamy miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować