Tagliatelle ze szpinakiem i fetą

4.5 (159 ocen)

Szybkie i smaczne danie.

Składniki:

  • około 200 g makaronu tagliatelle
    opakowanie mrożonego szpinaku
    opakowanie sera Feta
    4 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    przyprawy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy makaron (al dente). W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i wrucamy posiekany w drobną kosteczkę czosnek. Podsmażamy chwilkę, ale tak aby nie przypaliś czosnku, dorzucamy szpinak, przyprawiamy i dusimy pod przykryciem, aż się rozmrozi i całkiem zmięknie.
    Kruszymy Fetę i dodajemy do całości i dusimy aż do połączenia składników. Na koniec ugotowany makaron przecedzamy i dorzucamy do szpinaku i mieszamy.

Porady

Można do smaku dodać świeżą bazylię oraz skropić delikatnie oliwą z oliwek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Feta Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować