Tagliatelle "Boska Jola" - absolutny przebój w moim domu...

4.5 (169 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Absolutny hit i przebój w naszym domu, hasło "Boska Jola" wywołuje okrzyki zachwytu i radości :)Kiedyś namiętnie spożywany w sąsiedzkiej restauracji, teraz przyrządzany przez mamę samodzielnie :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - makaron tagliatelle: 1 opakowanie
    - boczek wędzony: 40 gramów
    - cebula duża: 1 sztuka
    - grzyby suszone: 0.5 szklanki
    - grzyby mrożone: 0.5 szklanki
    - śmietana kremowa 30 %: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - zielona pietruszka natka: 2 łyżki
    - parmezan tarty: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tagliatelle

Tagliatelle "boska jola" - absolutny przebój w moim domu... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do bardzo osolonej wody, gotujemy według przepisu.
    Pokrojony w kosteczkę boczek podsmażamy, wrzucamy cebulę pokrojoną w ósemki, grzyby, podlewamy wodą z moczenia grzybów, dusimy chwilkę, wykańczamy śmietaną lub parmezanem i już, gotowe :)
    UWAGA - nie wylewaj wody z moczenia grzybów, jak sos będzie za gęsty, dolej jej do niego :)
    Makaron po odcedzeniu znowu wrzucamy do gara, polewamy sosem, oblepiamy dokładnie i na talerze!
    Dekorujemy pietruchą i parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Grzyby Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować