Tagine z soczewicy, cieciorki, bakłażana i pomidorów

4.5 (143 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moje ulubione danie z kuchni arabskiej...bardzo proste, bardzo szybki, bardzo zdrowe...czego więcej chcieć!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - soczewica: 1 szklanka
    - ciecierzyca - puszka: 1 puszka
    - czosnek: 3 ząbki
    - kumin rzymski (świeżo zmielonego): 1 łyżeczka
    - mięta świeża: 0.25 szklanki
    - sól, pieprz, chili (do smaku, jak kto lubi): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagine z soczewicy, cieciorki, bakłażana i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę ugotować w osolonej wodzie, którą następnie przecedzić przez sito i odstawić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić do garnka z pomidorami i podgrzewać. Bakłażan pokroić w kostkę, posolić i dodać do pomidorów, gdy zrobi się miękki dodać ugotowaną soczewicę i cieciorkę, doprawić kuminem i resztą przypraw, przełożyć na miseczki i posypać świeżą miętą.
    Podawać gorące!
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować