Szynka z kością z szybkowara do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Doskonałe mięso na zimno do pieczywa, zimny wywar z mięsa jest dobry do posmarowania pieczywa, na każdą okazję pasuje wybornie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sucha marynata: papryka węgierska 2 łyżeczki,
    papryka słodka 3 łyżeczki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    kucharek 2 łyżki,
    czosnek granulowany 2 łyżeczki

    świeża szynka z kością 1,5 kg,
    smalec 1/2 kostki,
    cebula 3 sztuki duże,
    pomidory 6 sztuk mniejsze,
    woda 2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Szynka z kością z szybkowara do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka z kością z szybkowara do pieczywa 1. Paprykę węgierską, kucharek, czosnek granulowany, paprykę słodką, pieprz mielony wymieszać w miseczce.

    Świeżą szynkę z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć z każdej strony mieszanką przypraw, schować do lodówki na 3 godziny.

    W szybkowarze rozgrzać smalec, włożyć szynkę z marynatą i zrumienić z każdej strony.
  • Szynka z kością z szybkowara do pieczywa 2. Wsypać pokrojone na kawałki cebule, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy.
  • Szynka z kością z szybkowara do pieczywa 3. Wsypać pokrojone na kawałki pomidory, podsmażać z 3 minuty, wymieszać z dwa razy.
  • Szynka z kością z szybkowara do pieczywa 4. Wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, w szybkowarze dobrze wystudzić, mięso z szybkowara wyjąć, wywar zmiksować pałką blendera i będzie do smarowania pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować