gołąbki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim z szybkowara

4.5 (146 ocen)

nam smakują takie gołąbki do pieczywa.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta biała 1 główka, ryż 300 gram, mięso mielone drobiowe 60 dag, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przecier pomidorowy 200 ml, czosnek niedźwiedzi  4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ryż w woreczkach ugotować i wsypać do miski, dodać mielone mięso drobiowe, jajka, kucharek, pieprz, czosnek niedźwiedzi, przecier pomidorowy i dokładnie wszystko wyrobić
  • etap 2. z główki kapusty wykroić głąb, włożyć do wrzątku i po chwili gotowania ściągać liście z kapusty, z wystudzonych liści odkroić gruby nerw, nakładać porcję mięsa na liść i zawijać gołąbki
  • etap 3. do szybkowara 11 l, włożyć na dno rozkładane sitko (nie przypali się kapusta do dna), układać gołąbki, wlać wodę i od chwili zasyczenia pary gotować z 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, dobrze wystudzone gołąbki wyjąć z garnka na talerz, wywar przelać do mniejszego garnka
  • etap 4. śmietanę wymieszać z mąką w pół litra wody, wlać do gotującego się wywaru i mieszać do zagęszczenia sosu..............

    gołąbki podać z sosem, posypać pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować