gołąbki z szynki w kapuście włoskiej z szybkowara

4.5 (176 ocen)

gołąbki z szybkowara są miękkie ale się nie rozpadają, smakują ciepłe i na zimno...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • kapusta włoska 1 duża, szynka wieprzowa 70 dag, jajka 2 sztuki, ryż ugotowany 2 saszetki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki

Gołąbki z szynki w kapuście włoskiej z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mieloną szynkę dobrze wymieszać z ryżem, jajkami, kucharkiem, papryką ostrą, przyprawą w płynie - z kapusty włoskiej wyciąć głąb, parzyć główkę i ściągać liście - mięso nakładać na liść, zawinąć i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron
  • etap 2. do szybkowara wkładam sitko rozkładane - nie przypali się kapusta - układać gołąbki, wlać wodę, zamknąć szybkowar
  • etap 3. po zasyczeniu pary gotować na małym ogniu z 20 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie opadnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować