Szybkie ciasto ucierane

4.5 (202 ocen)

  • 15 min

Dla każdego!

  • 15 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach: 15x35cm
    Ciasto:
    4 jajka
    250g margaryny
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    32g cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto ucierane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić. Jajka utrzeć z cukrami na puszysty, biały krem. Obie mąki przesiać przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i dodawać je stopniowo do ubitej masy jajecznej cały czas miksując na średnich obrotach. Gdy składniki się połączą wlewać chłodną margarynę, nie przerywając miksowania. Ciasto przelać do formy pokrytej papierem do pieczenia i piec ok. 45 – 50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować