Szybka sałatka szefa

4.48 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję, piekę i robię sałatki. Pomaga mi 4-letnia Weronika, a mała Paulinka się przygląda.

Składniki:

  • ● op. sosu sałatkowego z grzankami paprykowymi
    ● 3 łyżki keczupu
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 1/2 główki sałaty, np. lodowej
    ● mały pomidor
    ● mały ogórek
    ● czerwona papryka
    ● 5 dag żółtego sera
    ● 5 dag szynki konserwowej
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szybka sałatka szefa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy pod bieżącą
    wodą, osuszamy papierowym
    ręcznikiem kuchennym,
    a następnie rwiemy na małe
    kawałki.
  • 2. Z pomidora zdejmujemy
    skórkę. Paprykę i ogórka myjemy
    i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy
    w niewielkie cząstki.
  • 3. Paprykę przekrawamy na
    pół i usuwamy gniazdo nasienne.
    Miąższ wraz z ogórkiem,
    szynką i żółtym serem
    kroimy w słupki.
  • 4. Sos mieszamy z keczupem
    i majonezem. Polewamy
    sałatkę i dokładnie mieszamy.
    Posypujemy grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować