Sałatka szefa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i sycąca sałatka makaronowa z dodatkiem kabanosów, oliwek i korniszonów. Ładny kolor nadaje jej kurkuma. Świetnie nadaje się na kolację, czy imprezową przystawkę.

  • 20 min

Składniki:

  • -250 g drobnego makaronu
    -150 g cienkich kabanosów drobiowych
    -100 g korniszonów
    -50 g zielonych oliwek (odsączonych z zalewy)
    -1 por (biała część)
    -1 puszka kukurydzy
    -1 puszka groszku
    -4 łyżki majonezu
    -4 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
    -2 łyżki kurkumy
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka szefa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy i przelewamy dokładnie zimną wodą. Kabanosy drobno kroimy, oliwki i korniszony kroimy w plasterki, a por w półplasterki. Wrzucamy do miski.
  • 2 2. Dodajemy makaron oraz odsączone z zalewy kukurydzę i groszek.
  • 3 3. Majonez, śmietanę oraz kurkumę mieszamy ze sobą dokładnie w osobnej misce. Wlewamy do pozostałych składników. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować