Szpinakowo-filetowe roladki

0 (0 ocen)

Zdecydowanie należę do osób lubiących szpinak. Szczególnie jeśli jest świeży, delikatnie obsmażony i odpowiednio doprawiamy. A jeśli podaje się go w duecie z mięsem to już nie ma lepszego dania:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 małe piersi z kurczaka,
    • Około 200 g świeżych liści szpinaku,
    • 2 plasterki sera żółtego,
    • Sól, pieprz, warzywko do smaku,
    • 2 ząbki czosnku,
    • Olej do smażenia,
    • Jajko, mąka oraz bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Szpinakowo-filetowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nałożenie sera 1. Piersi z kurczaka rozbijamy i nacieramy przyprawami. Odstawiamy. Między czasie liście szpinaku przysmażamy na niewielkiej ilości oleju. Smażymy do momentu jak stracą na objętości staną się miękkie. W trakcie smażenia dokładamy do nich przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku. Gotowy szpinak lekko studzimy.

    Na wcześniej przygotowanych filetach układamy po plasterku sera.
  • wyłożenie szpinaku 2. Na ser dajemy masę szpinakową
  • zwijanie 3. Roladki zwijamy. Możemy dodatkowo spiąć je wykałaczkami. Będziemy mieli wtedy pewność, że się nie rozpadną.
    Gotowe obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy do zrumienienia z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować