Roladki drobiowe szpinakowo-serowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Roladki drobiowe szpinakowo-serowe są szybkie w wykonaniu i stanowią idealną propozycję podania zarówno do obiadu jak również na przyjęcie. Idealne dla osób które lubią szpinak, ale nie tylko... Dodatkowo bardzo ładnie prezentują się na talerzu, czy to w całości, czy też pokrojone w plastry.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    30 dkg szpinaku mrożonego
    20 dkg sera żółtego w plasterkach
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    pieprz czarny mielony
    sól
    do panierowania: mąka, jajko i tarta bułka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Roladki drobiowe szpinakowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać masło, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i mrożony szpinak. Smażyć do momentu odparowania nadmiaru wody. Doprawić solą i pieprzem.
    Pierś rozbić posolić i popieprzyć, nałożyć plasterek sera żółtego i dwie łyżki zimnego szpinaku. Zrolować w roladki.
    Roladki panierować w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor ok. 10 min.
    Roladki można podawać w całości lub pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować