Szampański tort z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier oraz żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać (tortownica 32 cm).
2.Jogurt utrzeć z cukrem, stopniowo dolewać szampan. Kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z jogurtem. Żelatynę rozpuścić i dodać do masy śmietanowej.
3.Brzoskwinie zmiksować (bez syropu). Galaretki rozpuścić w soku z brzoskwiń. Połączyć z musem brzoskwiniowym.
4.Warstwy:
biszkopt - 1/2 masy śmietanowej - masa brzoskwiniowa (nakładać kupki i wymieszać widelcem) - 1/2 masy śmietanowej - dekoracja.
Na górę tortu kroimy brzoskwinie z puszki i zalewamy galaretką brzoskwiniową. Całość możemy udekorować kleksami z bitej śmietany.
Komentarze