Surówka z sałaty, żółtej papryki i czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Zapraszam na smaczną surówkę do obiadu. Przygotowana na ,,szybko" z tego, co akurat miałam w domu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • kilka dużych liści zielonej sałaty
    1/2 żółtej papryki
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z sałaty, żółtej papryki i czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zieloną sałatę rwiemy rękoma i wkładamy do miski z wodą, myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Paprykę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
    Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Sałatę przekładamy na papierowy ręcznik i delikatnie osuszamy.
    Sałatę i pokrojone warzywa przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny i przyprawy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować