Surówka z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki, kukurydzy konserwowej

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zapraszam na bardzo prostą i szybką w przygotowaniu surówkę z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki i kukurydzy konserwowej z jogurtowym dressingiem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    1/3 zielonego ogórka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 średniej cebuli
    3 czubate łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka oleju czosnkowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki, kukurydzy konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę przekładamy na cedzak i przelewamy wodą, odsączamy. Sałatę myjemy i dzielimy na liście, odsączamy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
    Ogórka myjemy i kroimy w plasterki.
    Odsączoną z wody sałatę kroimy na mniejsze części i wkładamy do miski. Dodajemy pokrojone warzywa i oraz resztę składników, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować