Surówka z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki, kukurydzy konserwowej

4.51 (191 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo prostą i szybką w przygotowaniu surówkę z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki i kukurydzy konserwowej z jogurtowym dressingiem. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    1/3 zielonego ogórka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 średniej cebuli
    3 czubate łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka oleju czosnkowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z sałaty rzymskiej, ogórka, papryki, kukurydzy konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sałatę rozdzielamy na liście i myjemy, odsączamy z wody. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Pozostałe warzywa myjemy i osuszamy. Paprykę kroimy w kostkę, a ogórka w plasterki. Do miseczki przekładamy jogurt, olej i przyprawy, mieszamy. Sałatę rwiemy na małe kawałki i wkładamy do miski, dodajemy pokrojone warzywa i sos jogurtowy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować