Surówka z pora i jabłka

5 (200 ocen)

  • 10 min

Stanowi świetny dodatek do kotletów.

  • 10 min

Składniki:

  • duży por (tylko biała i jasnozielona część)
    1 kwaśne jabłko
    łyżeczka majonezu
    2 łyżki śmietany
    sól
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pora i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora oczyszczamy,przekrawamy wzdłuż na pół i cienko kroimy w talarki. Polewamy na sicie wrzątkiem i przez chwilę wstrząsamy, bo ściekła woda.
  • 2. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do pora. Doprawiamy i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę i ponownie mieszamy.

Porady

Surówkę podajemy zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować