Tak jakoś jesiennie nas naszło. Ostry w smaku por plus słodka dojrzała gruszka czego chcieć więcej. Mogłabym jeść ją non stop.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 duży por ( tylko biała część )
1,5 dużej gruszki
sól
pieprz
łyżeczka cukru trzcinowego
sok z połowy cytryny
1 łyżka majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
Surówka z pora i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora i gruszki myjemy.
Pora kroimy w cienkie półplasterki, gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pora i gruszki mieszamy w misce, skrapiamy sokiem cytryny, dodajemy cukier.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodajemy majonez i jogurt.
Dokładnie mieszamy.
Gotowe.
Komentarze