Surówka z pora i gruszki

4.96 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak jakoś jesiennie nas naszło. Ostry w smaku por plus słodka dojrzała gruszka czego chcieć więcej. Mogłabym jeść ją non stop.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży por ( tylko biała część )
    1,5 dużej gruszki
    sól
    pieprz
    łyżeczka cukru trzcinowego
    sok z połowy cytryny
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.96 (184 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z pora i gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • suriwka 1. Pora i gruszki myjemy.
    Pora kroimy w cienkie półplasterki, gruszki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Pora i gruszki mieszamy w misce, skrapiamy sokiem cytryny, dodajemy cukier.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Dodajemy majonez i jogurt.
    Dokładnie mieszamy.
    Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Por Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować