Surówka z pekińskiej, kukurydzy i żurawiny

5 (200 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka bardzo łatwa i szybka do przygotowania a przy tym niezwykle smaczna - idealna do obiadu. Dzięki dodanej żurawinie nawet dzieci nie przepadające za surówkami, zjedzą ją ze smakiem :)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    około 6-7 liści kapusty pekińskiej
    mała cebula
    1/2 świeżego ogórka
    1/3 puszki kukurydzy
    2 garście żurawiny suszonej
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekińskiej, kukurydzy i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, oprószamy solą. Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy do cebuli, również solimy, całość mieszamy.
  • 2. Kukurydzę osączamy na sice, dodajemy do kapusty. Do sałatki dodajemy 2 łyżki oleju, żurawinę, przyprawiamy pieprzem i solą jeśli jeszcze potrzeba i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kukurydza Ogórek Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować