Surówka bardzo łatwa i szybka do przygotowania a przy tym niezwykle smaczna - idealna do obiadu. Dzięki dodanej żurawinie nawet dzieci nie przepadające za surówkami, zjedzą ją ze smakiem :)
10 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na 3 porcje:
około 6-7 liści kapusty pekińskiej
mała cebula
1/2 świeżego ogórka
1/3 puszki kukurydzy
2 garście żurawiny suszonej
2 łyżki oleju rzepakowego
sól
pieprz
Surówka z pekińskiej, kukurydzy i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, oprószamy solą. Kapustę pekińską drobno siekamy, dodajemy do cebuli, również solimy, całość mieszamy.
2.Kukurydzę osączamy na sice, dodajemy do kapusty. Do sałatki dodajemy 2 łyżki oleju, żurawinę, przyprawiamy pieprzem i solą jeśli jeszcze potrzeba i mieszamy.
Komentarze