Surówka z selera i żurawiny

4.51 (188 ocen)

  • 10 min

Pyszna słodko-kwaśna surówka. Gdy nie mamy żurawiny, możemy dodać do niej rodzynki.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 większy seler
    1 cytryna
    1 jabłko
    3 łyżki suszonej żurawiny
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera i żurawiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Dodać majonez, jogurt, cukier i żurawinę. Wszystko dokładnie wymieszać. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować