Surówka z pekińskiej i szparagów

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka i smaczna surówka obiadowa na pekińskiej kapuście z dodatkiem gotowanych białych szaragów,podałam jako dodatek do młodych ziemniaczków.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    30 dag gotowanych białych szparagów
    1 puszka kukurydzy
    1 papryka czerwona
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka majonezu
    1 sos do sałatek grecki
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Majonez

Surówka z pekińskiej i szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i paprykę czerwoną myjemy osuszamy kapustę siekamy a paprykę po wydrążeniu z nasion kroimy w kostkę,tak samo kroimy gotowane szparagi,wszystko razem łączymy w salaterce dodajemy osaczoną z zalewy kukurydzę,doprawiamy do smaku sosem greckim,ewentualnie można doprawić jeszcze pieprzem,majonez łączymy z jogurtem polewamy sałatkę ,mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować