Surówka z pekinki z gruszką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem słodkiej gruszki. Bardzo dobry dodatek do obiadu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    1 średnia gruszka
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 mała cebula
    2 części papryki marynowanej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekinki z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy i kroimy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Paprykę marynowaną kroimy w kostkę. Kukurydzę konserwową odcedzamy z zalewy.
    Wszystkie składniki surówki, przekładamy do miski i mieszamy. Przyprawiamy solą,olejem, pieprzem. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować