Surówka z marchwi i buraka

4.5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ta zaskakująca surówka to duża niespodzianka kulinarna - niespotykany kolor i wyjątkowy smak. Udane połączenie marchewki, buraka i orzechów włoskich

  • 20 min

Składniki:

  • • 1 kg marchwi
    • 1/2 kg surowego buraka
    • 1 jabłko
    • 1/2 szklanki orzechów włoskich
    • 1 ząbek czosnku
    • sól, cukier do smaku
    • 3 łyżki majonezu
    • 3 łyżki śmietany
    • sok z 1/2 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchwi i buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Obraną marchew i buraka zetrzeć na drobnej tarce.
    • Obrane jabłko zetrzeć na grubej tarce.
    • Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.
    • Wymieszać warzywa, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny.
    • Wymieszać z majonezem, śmietaną i na koniec dodać orzechy włoskie.

Porady

Sałatkę wykonałam według pomysłu Ewy Wachowicz..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować