Surówka z kiszonej kapusty

5 (2 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jest prosta, szybka i smaczna. Stanowi idealny dodatek to obiadu. Do przygotowania surówki użyłam ukiszonej domowej kapusty, do której dodałam buraków, żeby miała łady kolor.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ kg kiszonej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 jabłko
    Natka pietruszki
    majonez
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić). Następnie kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski.
    Jabłko i marchewkę obierać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę obierać i drobno kroić. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać.
    Warzywa przełożyć do miski, doprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30min, w tym czasie surówka się przegryzie.

    Surówka może być dodatkiem do dań mięsnych bądź być przekąska na drugie śniadanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Marchewka Cebula Jabłka Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować