Surówka z kapusty pekińskiej, świeżego ogórka z koperkiem i ziołami prowansalskimi

4.47 (149 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, pachnąca ogórkiem i ziołami wiosenna surówka do obiadu.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych liści kapusty pekińskiej
    1 zielony świeży ogórek
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki śmietany kwaśnej
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie do smaku
    koperek suszony do smaku
Wystaw ocenę:

4.47 (149 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej, świeżego ogórka z koperkiem i ziołami prowansalskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić na drobno.
  • 2. Ogórka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć z nadmiaru płynu.
  • 3. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem, dodać koperek i zioła prowansalskie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ogórek Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować