Orientalna surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

4.49 (175 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Surówka z kapusty pekińskiej na orientalną nutę, z dodatkiem sosu chili z kolendrą i limonką.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
    ogórek gruntowy
    kawałek pora
    2 łyżki sosu chili z kolendrą i limonką Tao Tao
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Orientalna surówka z kapusty pekińskiej i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, umyć na sicie,osuszyć, ogórek umyć,obrać i pokroić na plasterki, por pokroić w półplasterki, umyć na sicie, osuszyć i dorzucić do reszty warzyw.
    2.Dodać sos, wymieszać, ewentualnie doprawić do solą i pieprzem.Odstawić na trochę do lodówki aby smak się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować