Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Szybka surówka do obiadu

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g kapusty pekińskiej
    200 g pomidorków koktajlowych
    1 ogórek zielony
    1 cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    Sos:
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    sok z połowy cytryny
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić w cienkie paski. Ogórka obrać, przeciąć na ćwiartki i cienko pokroić. Cebulę drobno pokroić.Wszystkie składniki włożyć do miski.
  • 2. Składniki sosu połączyć, polać surówkę i razem wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Ogórek Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować