Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka

4.89 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Najprostsza, najszybsza, smaczna, a zarazem bardzo łagodna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta pekińska
    - marchewka
    - jabłko
    - ocet winny, cukier, sól, oliwa z oliwek.
Wystaw ocenę:

4.89 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekrawam na pół i drobno szatkuję, marchewkę trę na drobnych oczkach tarki, jabłko na grubych. Wszystko mieszam w miseczce.Dodaję szczyptę cukru, szczyptę soli, polewam kilkoma kroplami octu winnego i oliwy z oliwek. Mieszam. Odstawiam w chłodne miejsce co najmniej na 20 minut, aby składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kapusta pekińska Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować