Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

4.5 (174 ocen)

do obiadu

Składniki:

  • ½ główki małej kapusty pekińskiej
    1 marchew
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 cebula
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    odrobina cukru, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Łączymy razem. Oliwę łączymy z olejem i sokiem z cytryny. Polewamy surówkę. Doprawiamy przyprawami. Posypujemy natką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować