Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń

4.47 (147 ocen)

Bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, brzoskwiń i rodzynek, ostry sos doskonale się komponuje z słodkimi owocami. Świetnie pasuje do drobiu.

Składniki:

  • Mała kapusta pekińska
    5 brzoskwiń z syropu
    100 gram rodzynek
    Sos:
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    0,5 łyżeczki curry
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze plasterki. Rodzynki przekładamy do miseczki, sparzamy gorącą wodą, odsączamy, dodajemy do surówki. Składniki sosu łączymy ze sobą, dodajemy do surówki. Wszystko razem mieszamy, surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Kapusta pekińska Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować