Surówka z czerwonej kapusty z granatem, rzodkiewką i czerwoną cebulą

4.71 (17 ocen)

  • 8 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taka surówka pasuje zarówno do dań z drobiu, ryb, dziczyzny czy wieprzowiny. Jest chrupiąca i soczysta, a jej wyraziste barwy ożywią i uatrakcyjnią całe danie.

  • 8 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 średniej czerwonej kapusty
    pęczek rzodkiewki
    czerwona cebula
    pestki z granatu
    sok z cytryny
    olej o neutralnym smaku do skropienia
    sól morska
    pieprz kolorowy
    posiekana natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.71 (17 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z granatem, rzodkiewką i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapusta 1. Kapustę szatkujemy. Cebulę oraz rzodkiewki kroimy na mandolinie. Solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy olejem. Mieszamy.

    Posypujemy pestkami granatu oraz natką pietruszki. Surówka świetnie smakuje zarówno jako dodatek do kanapek jak i uzupełnienie dania głównego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować