Surówka z czerwonej kapusty

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka do obiadu

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pół główki kapusty
    - marchew
    - jabłko
    - odrobina soku z cytryny
    - cebulka
    - papryka czerwona
    - koper
    - sól, pieprz czarny, cukier
    - majonez
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na chwilę.
    Marchew zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
    Jabłko pokroić w malutką kosteczkę i skropić sokiem z cytryny.
    Paprykę obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
    Cebulę drobno pokroić.
    Do kapusty dorzucić pozostałe warzywa, przyprawy i 1,5 łyżki majonezu. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na pewien czas, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować