SURÓWKA Z BURACZKÓW

4.5 (197 ocen)

  • 15 min

Przepis na tę surówkę znalazłam w swoim "starym" zeszycie. Surówka ta jest bardzo zbliżona do surówki z marchewki , burak który jest źródłem wielu witamin i minerałów jest w tej surówce minimalnie wyczuwalny. Warto więc ją czasem przygotować...A do mojego "starego" zeszytu muszę częsciej zaglądać:))

  • 15 min

Składniki:

  • 1 burak czerwony
    2 marchewki
    1-2 jabłka
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżki śmietany
    sok z cytryny (do smaku)
    cukier do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Buraczki

Surówka z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczka wyszorować szczotką, obrać i zetrzeć na tarku o średnich oczkach.Marchewkę obrać zetrzeć na tarku o średnich oczkach. Jabłka obrać i zetrzeć na tarku o grubych oczkach. Dodać śmietanę, chrzan, sok z cytryny, cukier do smaku. Natkę pietruszki posiekać dodać do surówki i wszystko razem wymieszać. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować