Surówka z białej rzepy

4.49 (144 ocen)

  • 15 min

Jest zapomnianym, ale jak cennym i zdrowym warzywem. Dlatego tez postanowiłam ja trochę przypomnieć w wersji surówki jak najmniej przetworzonej :)

  • 15 min

Składniki:

  • biała rzepa ok. 300 g
    koperek 0,5 pęczka
    cebula średnia 1 szt
    ogórki kiszone 2 szt
    jabłka 2 szt
    sól,pieprz,cukier, szczypta
    woda 3 łyżki
    olej 4 łyżki
    sok z cytryny 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rzepę zetrzeć na tarce, jabłka w kosteczkę. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.

    2. Koperek posiekać dodać sok z cytryny, olej i wodę wymieszać. Dodać do surówki i dobrze połączyć i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować