Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka"

  • wyświetlono: 82928 |
  • dodany do książki kucharskiej: 56 |
  • polecenia: 1

Surówka jest łatwa w przygotowaniu a smakuje jak w lokalach z chińskimi daniami

  • 15min

Składniki

- biała kapusta (średnia)
- 2 marchewki
- 2 cebule
Zalewa:
-1/2 szkl, octu 10%
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. cukru
- 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka"

  • 1. Biała kapustę myjemy i szatkujemy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, nnastępnie obieramy cebulę i kroimy w "piórka"

  • 2. Wlewamy do garnka ocet, olej, wsypujemy cukier i sól, następnie należy to wszystko zagotować.
  • Surówka z białej kapusty "jak u chińczyka"3. Jak zalewa wystygnie należy zalać nia wszystkie pokrojone składniki i wymieszać

Porady

Surówka najlepiej smakuje następnego dnia, jak wszystkie składniki "się przegryzą". Długo zachowuje świeżość

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

surówka

Dodane przez: Jolanta KG

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Klasyczna surówka dobrze znana,...

Surówka z sałaty rzymskiej z melonem i ziarnami

Dodane przez: rena123

Surówka z sałaty rzymskiej z melonem i ziarnami

Bardzo lubię surówki z dodatkiem...

Kolorowa surówka z oregano

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kolorowa surówka z oregano

Szybki w przygotowaniu dodatek...

image-1i9024s

Dodane przez: paolineczka

Surówka obiadowa z pekinki z brzoskwinią,...

Pyszna surówka obiadowa z dodatkiem...