surówka z białej kapusty i kukurydzy

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

pyszny dodatek do obiadu

  • 30 min

Składniki:

  • 2. Pół główki białej kapusty,
    2 marchewki,1 jabłko
    Biała część pora,
    ,sok z cytryny
    1 jogurt naturalny,
    3 łyżki majonezu,
    Pół puszki kukurydzy konserwowej
    przyprawy: sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2. Kapustę szatkujemy. Na tarce o dużych oczkach ścieramy marchewkę i jabłko, kroimy drobno pora, dodajemy odsaczona kukurydzę. Jogurt mieszamy z majonezem, pieprzem , sokiem z cytryny i solą. Tak przygotowanym sosem polewamy surówkę. 

Porady

surówkę polewamy sosem tuż przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować