Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką

5 (144 ocen)

  • 20 min

Pyszna lekka surówka ,moc witamin...

  • 20 min

Składniki:

  • * 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
    * 1 jabłko kwaśne
    * 1/2 sztuki pora
    * 2 marchewki
    * 1 łyżka oliwy z oliwek
    * 1łyzeczka octu winnego cytrynowego
    * sól morska młynek do smaku
    * pieprz kolorowy z młynka do smaku
    * 2 łyżki cukru
    * 3 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wiosenna z jabłkiem i pekinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską i por umyć posiekać nożem ,marchewkę i jabłko oskrobać zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

    Włożyć wszystkie warzywa do miski ,wlać ocet winny oraz oliwę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz cukrem ,wymieszać na koniec dołożyć majonez.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce. Pyszna lekka sałatka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować