Wiosenna surówka do obiadu

5 (192 ocen)

  • 30 min

smaczna i zdrowa

  • 30 min

Składniki:

  • 1 por (20cm)
    1 marchew
    1 pietruszka
    kawałek selera
    2 jabłka
    1 kapusta pekińska
    1 cytryna
    sól i pieprz
    majonez Winiary
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Wiosenna surówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Przygotowane składniki myjemy i obieramy.
  • kapusta pekińska 2. Kapustę pekińska kroimy następnie solimy i skrapiamy cytryną. Wstawiamy na 20 minut do lodówki.
  • pokrojone składniki 3. Por kroimy cienko. Marchew, pietruszkę, seler, jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • gotowa surówka 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy 4 łyżki majonezu doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

:) dekoracja wskazana, cytryny wycisnąć tylko z dwóch plasterków nie więcej:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować