Surówka obiadowa z porem i gruszką

4.5 (181 ocen)

  • 20 min

Szybka do zrobienia i bardzo pyszna. Idealny dodatek do niedzielnego obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • • 1 duży por
    • 2 gruszki
    • 1 wężowy ogórek
    • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 2 opakowania sosu do sałatek (koperkowo-ziołowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka obiadowa z porem i gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora przekrawamy wzdłuż i kroimy w półplasterki. Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. To samo robimy z ogórkiem. Jogurt mieszamy z majonezem. Łączymy z sosem w proszku. Mieszamy wszystkie składniki. Od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować