1/2 młodej kapusty
5-8 liści kapusty pekińskiej
( młoda i pekinka w proporcjach 1:1 )
biała część pora
1/2 białej cebuli
2-3 ogórki kiszone
mały pęczek natki pietruszki
łyżka soku z cytryny
4 łyżki majonezu
łyżka musztardy sarepskiej
cukier na koniec łyżeczki
pieprz czarny świeżo mielony
sól do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Surówka krymska
1.
Młoda kapustę i pekinkę drobno poszatkować. Przełożyć do salaterki. Dodać do salaterki pokrojonego pora w półplasterki, ogórki pokrojone w kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, musztardę, cukier, majonez, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać i już można podać.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze