Surówka krymska

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Surówka jest z młodej kapusty i pekinki. W proporcjach 1:1. Smakuje wybornie. Doskonale pasuje np. do obiadu, na grilla.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 młodej kapusty
    5-8 liści kapusty pekińskiej
    ( młoda i pekinka w proporcjach 1:1 )
    biała część pora
    1/2 białej cebuli
    2-3 ogórki kiszone
    mały pęczek natki pietruszki
    łyżka soku z cytryny
    4 łyżki majonezu
    łyżka musztardy sarepskiej
    cukier na koniec łyżeczki
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Majonez Dodatki

Surówka krymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młoda kapustę i pekinkę drobno poszatkować. Przełożyć do salaterki. Dodać do salaterki pokrojonego pora w półplasterki, ogórki pokrojone w kostkę, cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, musztardę, cukier, majonez, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Dokładnie wymieszać i już można podać.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować