Surówka do obiadu

4.5 (4 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ekspresowa przekąska lub dodatek do mięsa, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Poznaj więc przepis na pyszną, zdrową i szybką w przygotowaniu sałatkę. Do dzieła.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ główki kapusty pekińskiej
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • Ogórek świeży
    • 2 pomidory
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Warzywa myję, osuszam, kapustę drobno siekam z papryk usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki, pomidora w kroję w kostkę, ogórka obieram kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
    Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam oliwę, wsypuję zioła oraz sól. Dokładnie mieszam, przekładam do salaterki i podaję jako dodatek do mięsa.
  • surówka 2. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować