Surówka Colesław wiosenna

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Surówka Colesław jest bardzo popularna. Biała kapusta, marchewka,cebula..., ale jak jest młoda kapusta, to to już jest inna surówka. Do tego trochę chrzanu...i pachnie, i smakuje wiosną. Sprawdza się do obiadu i na grilla.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta
    marchewka
    cebula
    1/2 łyżeczki soli
    pieprz czarny świeżo mielony

    Sos:
    3 łyżki majonezu
    1/4 szklanki mleka
    łyżka octu winnego
    łyżeczka cukru
    łyżka z górką chrzanu tartego (u mnie Krakus)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Sosy

Surówka colesław wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobne piórka. Warzywa wymieszać w salaterce z dodatkiem soli i świeżo mielonego pieprzu. Wszystkie składniki na sos pomieszać i dodać do surówki. Wymieszać warzywa z sosem. Surówkę pozostawić w lodówce na min. godzinę, a najlepiej na całą noc.
    Jest pyszna. Smacznego.

Porady

Można dodać jeszcze do surówki świeżego koperku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować