Sałatka bogdana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka oczyścić, posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na złoty kolor z obu stron. Ostudzić. Opanierować w rozbełconym jajku i bułce tartej.
2.Fasolę czerwoną odcedzić. Bagietkę pokroić na ukos.
3.Jajka ugotować na twardo, pokroić w łódki, paprykę w paski.
4.Ogórka zielonego pokroić w plasterki, cebulę w drobną kostkę.
5.Pieczarki pokroić w plasterki.
6.Na dwóch osobnych patelniach rozgrzać oliwę z oliwek, dodać pokrojone po 3 w drobną kostkę ząbki czosnku, wrzucić krewetki, smażyć kilka minut.
7.Składniki dipu wymieszać ze sobą.
8.Na talerzu ułożyć sałatę i szpinak, polać dipem, ułożyć pokrojone warzywa oraz usmażone krewetki.
Porady
Sałatkę można komponować wg własnego uznania.
Z podanych składników wychodzi ok 12 porcji sałatki.
Komentarze