1.Do miski wsypać cukier i cukier waniliowy, dodać masło i żółtka utrzeć mikserem , wsypać mąkę z proszkiem , wymieszać mikserem , grudkowate ciasto wyłożyć na stolnicę i zagnieść .
2.Odstawić na pół godziny do lodówki .
3.Ciasto podzielić na 2 części z tym że jedna jest troszkę większa .
4.Blaszkę o wymiarach 24/ 30 wyłożyć papierem do pieczenia , większą część ciasta zetrzeć równomiernie na grubych oczkach tarki do blaszki .
5.Jogurt wymieszać z cukrem , cukrem waniliowym , budyniem i wiórkami , dodać ubite białka i bardzo delikatnie wymieszać.
6.Warstwy;
-- starte ciasto
-- masa jogurtowa
-- na wierzch starte ciasto
7.Piec w temp . 180/ 190 st. około 60 minut.
8.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem .
Porady
Ciasto najlepiej kroić gdy dobrze ostygnie , po około 2 godzinach .
Komentarze