Stefanka bez pieczenia

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Jest troszkę podobna do napoleonki

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 36 herbatników
    1 litr mleka
    szklanka kaszy mannej
    3/4 kostki masła
    2 łyżki kakao
    3/4 szklanki cukru
    kilka kropel aromatu

    polewa z czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Stefanka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę herbatników ułóż na dnie blachy.
    Mleko,masło,cukier i kakao podgrzewać mieszając,aż tłuszcz i cukier rozpuszczą się.
  • 2. Dosypać powoli kaszę,energicznie mieszają.
    Gotować na wolnym ogniu,aż masa zgęstnieje
    Zdjąć,dodać aromat i wymieszać.
  • 3. Gorącą masę wylać na ciastka i przykryć drugą połową herbatników.
    Zrobić polewę.

Porady

Polewę można zrobić samemu z czekolady lub kupić gotową

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować