Staropolska zupa ogórkowa

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Zupa absolutnie uwielbiana w moim domu-ogórkowa:-)

  • 60 min

Składniki:

  • żeberka
    ok. pół kg ziemniaków
    2 marchewki
    1 korzeń pietruszki
    pól korzenia selera
    ok. 6 dużych kiszonych ogórków
    śmietana
    pęczek koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa

Staropolska zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyrządzamy bulion mięsno-warzywny.Ja najbardziej lubię ogórkową na żeberkach. Warzywa trę na tarce (marchew, pietruszkę, seler)dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekany koperek. Gdy ziemniaki są już lekko miękkie dodaje starte na grubej tarce ogórki kiszone(ok.6) Na koniec dodaję śmietanę i doprawiam do smaku. Pyyycha! U nas znika w oka mgnieniu:-)

Porady

Gdy ogórki są bardzo słone obieram je ze skóry, wtedy zupa nie jest bardzo słona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować